schommelig

Calvin Stengs is een begenadigd voetballer die bijna altijd voor AZ speelt en bijna nooit voor het Nederlands Elftal. Dat laatste is jammer en niet alleen voor hem. Zolang Frank de Boer in dienst is bij de KNVB, bevindt Calvin zich in de merkwaardige positie dat de vader van zijn vaste verkering toevallig ook de man is die hem al dan niet uitnodigt voor het nationale team. Van zijn schoonvader, die zelf nog niet zo heel lang geleden de captain van Oranje was, heeft hij alvast geleerd dat je altijd kritisch moet zijn op je eigen prestaties. Calvin Stengs spreekt met dezelfde soepelheid als waarmee hij zich in zijn betere wedstrijden over het veld beweegt. In een interview met de NOS hoorde ik hem gisteravond zeggen dat zijn spel ‘te schommelig’ was.

Schitterende taalvondst.

In vorm of uit vorm, die jongen verdient een plek in de EK-selectie. Vervolgens moet hij zo snel mogelijk de aanvoerdersband om een van zijn gespierde armen krijgen, zodat we voortaan tijdens en na iedere interland kunnen genieten van zijn virtuoze invallen.