napa puri

napa puri

Deel 3 in de serie Treurige Taferelen

– – –

Het viel me de laatste tijd al op dat menig dorpeling schielijk overstak wanneer ik monter en ontspannen aan kwam wandelen. Ik ging er vanuit dat het aan mijn ondanks de onstuitbaar klimmende jaren nog altijd onverminderd imposante schouders en intimiderende voorkomen te danken was.
Maar nu twijfel ik.
Nietsvermoedend kocht ik in het voorjaar van 2017 in een slaperig Italiaans provinciestadje een olijfgroen vest. Zie ik onlangs op televisie dat de Harde Kern van een van onze bekendste voetbalsupporterssociëteiten tegenwoordig keurig geüniformeerd op de tribune plaatsneemt. En dat ze daarbij hun oog hebben laten vallen op uitgerekend hetzelfde merk waarvan ik een jaar geleden een aantrekkelijk ogend en comfortabel zittend vest kocht.